11/06/2012

// pollok & burrell

Vähän Glasgow'n ulkopuolella on Pollok Country Park, jossa on muun muassa Burrellin museokokoelmat, puistoalueita, ylämaanlehmiä ja Pollok House. Viimeksi mainittu on vuonna 1752 valmistunut kartano, jossa on kaunis puutarha, joki ja vanha kivinen silta. Rakennuksen on suunnitellut William Adam, skotlantilainen arkkitehti.

Burrell Collectionin on kerännyt Sir William Burrell 1800-1900-lukujen aikana ja lahjoitti kokoelman 1944 Glasgow'lle ja museorakennus on valmistunut 1970-luvulla. Kokoelma on laaja, siellä on mm. vanhoja kudottuja tapestryjä, keskiaikaisia veistoksia, aseita, kiinalaisia veistoksia ja maalaustaidetta varhaisrenessanssista Degas'iin. Suosikki oli Lucas Cranach vanhemman Judith ja Holofernes, joka muuten esiintyy The Borgias - telkkusarjan alkumusiikeissa. :D

Ja muuten, museot Glasgow'ssa ja Edunburghissa (kaupunkien tai Skotlannin omat museot siis), ovat ilmaisia. Muiden omistamat, kuten Pollok House ovat maksullisia (Pollok House on National Trust of Sotlandin ylläpitämä). Mutta muuten koko viikon aikana ei tullut maksettua oikeastaan mistään. Ihan mahtavan ihanaa ja esim. GoMAssa Glasgow'n keskustassa ihmiset piipahtivat sisällä katsomaan vähän jotain pientä esim. shoppailun lomassa ja sitten jatkoivat matkaa. Olispa hienoa jos Suomessakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti