8/12/2012

// vuonna 1989 valo sammutettiin


"Söderskärin alueen ensimmäiset rakennukset olivat kalamajoja, joita alueen monet ammattikalastajat käyttivät aina 1900-luvun alkuun asti. 1800-luvun keskivaiheilla viereiselle Kokkomaan luodolle perustettiin luotsiasema ja sinne rakennettiin pieni luotsitupa, jossa luotsit työvuoronsa ajan oleskelivat. Majakka rakennettiin Venäjän vallan aikana, jolloin idänkauppa ja vilkastunut meriliikenne vaativat uutta valomajakkaa ulkosaaristoon. Söderskärin majakka päätettiin rakentaa Mattlandetin saareen, avomeren äärelle, josta valo näkyi kauas merelle, jopa 15 meripeninkulman päähän (noin 27 kilometriä). Majakan alustavat piirustukset teki Albert Edelfelt (taidemaalarin isä) ja lopulliset suunnitelmat valmisteli Ernst Lohrmann. Majakka valmistui 1862." 

4 kommenttia:

 1. Voi aini, niin superpitkästä aikaa käyn blogissasi! Tämä on ihan uudenlainen. En meinannut tunnistaa edes aluksi että kuka tätä blogia oikein kirjoittaa. Mutta aini se on.
  Nyt luin heti moooonta postausta, kiva olla täällä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva että löysit tiesi tänne! :) On tullut tässä tullut vähän vähemmän blogeiltua ja kommentoitua muidenkin blogeja, mutta oon myös käynyt usein lukemassa sun blogia.

   Poista