6/25/2012

// so many places, so little time (and money)

Olen noudattanut supersäästäväistä linjaa koko tämän kevään. Rahapoliittisista syistä johtuen olen jättänyt vaatehankinnat kokonaan välistä, lukuunottamatta paria harvaa piipahdusta kirpputoreille. Mieltä riivaa ihan hirveän kova matkakuume, kassa vaan kumisee tyhjyyttään:D Tosin juurihan me oltiin keväällä Italiassa ja Pietarissa, mutta matkakuume on silti vakavaa laatua. Jos saisin valita nyt heti niin näihin paikkoihin haluaisin niin kovasti matkustaa. Ehkä eniten kuitenkin Marseilleen.

Marseille


Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki Pariisin jälkeen ja se sijaitsee Ranskan etelärannikolla. Kaupunki on perustettu jo 600 eaa eli on myös yksi Ranskan vanhimmista kaupungeista. Olen halunnut päästä tänne nyt muutaman vuoden ajan, siitä lähtien kun näin elokuvan 22. Bullets, jota tähdittää ihana ihana Jean Reno. Tämä on sinänsä hieman hassua, koska kyseessä on mafiaelokuva, eikä oikeastaan tarjonne paikasta sitä parasta kuvausta, mutta silti, siitä se lähti!


München


Münchenin kautta ollaan lennetty monet kerrat matkalla muualle ja siitä on jäänyt jonkinlainen halu päästä kaupunkiin. Pitäköön muut Berliininsä, tänne mä haluisin matkustaa! Münchenin kulttuurielämä 1900-luvun alkupuolella tuli vastaan myös muutamaan otteeseen tämän kevään aikana ja museoitakin tuolla olisi - paljon! Lisäksi kaupunki vaikuttaa jotenkin tosi symppikseltä, jo lentokenttä vakuuttaa:D


Siena


Siena on jäänyt vähän hassusti väliin, vaikka ollaan vähän kierrelty lähistölläkin. Sinne haluaisin kuitenkin mennä vielä. Itseasiassa haluaisin kierrellä Italiaa muutenkin enemmän, jos vaikka ottaisi lähtökohdaksi Sienan ja sieltä sitten jatkaisi jonnekin junalla..

Mites muut? Onko jotain erityiskiinnostavia matkakohteita, jotka kolahtaa kympillä? Mä haluaisin myös päästä Tokioon, mutta sinne on jo sen verran kallista matkustaa että ensin vois käydä tässä vähän lähempänä:)

Kuvat löydetty Googlen kuvahaulla

8 kommenttia:

 1. Mä haaveilen eniten Berliinistä, mut en pääse varmasti minnekään, ku ei oo seuraa ja yksin en uskalla.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh :( Se on tosi kurjaa jos ei kiinnostusta löydy keneltäkään lähteä sinne minne itse haluais.

   Mä ajattelin tänä kesänä tehdä ihan issekseni päiväretkiä kotimaassa, ehkä Turkuun ja johonkin muualle, kun mullahan on nyt tän viikon tentin jälkeen tätä aikaa vähän enemmänkin.. harmi vaan kun se on aina silleen et on rahaa mut ei aikaa tai on aikaa muttei rahaa.. :D

   Poista
  2. Joo, tai ainakaan niiltä, jotka kelpuuttaisin mukaani.:D On näet vähä huonoja kokemuksia väärin valitusta matkaseurasta! Mä varmaan istun sohvalla dataamassa koko kaksiviikkoisen lomani.

   Poista
  3. Joo matkaseura on kyl aika tärkee, mua vähä jänskää syksyllä lähteä puolitutun porukan kanssa Skotlantiin.. riskipeliä!

   Poista
 2. Etelä- ja Pohjois-Amerikka! Mä niiin haluaisin kiertää ne mantereet ihan kunnolla ja ajan kanssa läpi, harmi vaan se vaatii ihan tajuttomasti aikaa ja varmaan sitä rahaakin :D Ja eteläinen Ranska kiehtoo myös, Provence ja muut oi että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Etelä-Ranskaa oliskin kyllä ihanaa kierrellä, Arles, Hyéres, Marseille, Toulon kaikki siinä rannikolla!

   Poista
 3. Nyt kun oon keksiny, että kyllä ne opinnot aina yhden matkan joustaa niin oon hankkinu ensihätään lennot Berliiniin. Mutta kiinnostais Slovenia, Yhdysvallat ja Japani kans. Pitää ehkä kerrytellä matkakassaa ensin hetki..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa hyvältä! Mä kans kattelin että Pariisiin pääsis Norwegianilla marraskuussa 45-75 eurolla per hlö per suunta että vähän kiinnostelis kyllä pidennetty viikonloppu sielläkin..

   Poista