5/21/2012

// pikapyrähdys pietariin


Näin ensifiiliksenä voisi sanoa että kyllä siellä olis pitänyt saada olla pidempään! Mutta Eremitaasi oih ja voih <3 Venäläinen avant-garde jäi valitettavasti tällä kertaa väliin, kaikkea ei ehtinyt, mutta paljon nähtiin silti. Ihmettelin vaan kun jonoa ei ollut yhtään ja matkaoppaissa sun muissa oli toitotettu kuinka siellä on aina ruuhkaa. Olin ostanut liput etukäteen netistä (suosittelen muuten, oli näpsäkkä tapa ja varmasti hyvä etenkin jos jonoa on ja aikaa vain se yksi päivä).

Täytyy silti sanoa, että risteily ei matkavaihtoehtona ole se kaikkein houkuttelevin, mieluummin senkin ajan käyttäisi itse kaupunkia tutkien kuin hedelmäpelejä pelaten (vaikka ne hedelmäpelitkin on aika siistejä:D)

Eremitaasin jälkeen mentiin vielä Iisakin kirkkoon ja sieltä bussilla takaisin laivalle, jossa syötiin hyvä illallinen, villisikaa, suklaamarkiisia ja espressot. Ihan hyvin käytetty viikonloppu siis!

6 kommenttia:

 1. Kaunista! Kaikki nuo yksityiskohdat saisivat pään pyörälle. :) Jaksaisin ihastella kauniita rakennuksia vaikka kuinka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietarissa oli muuten aika sama fiilis siinä keskustassa kuin Helsingissä, komeita pastellinvärisiä empire-rakennuksia:) Tosi siistiä ja nättiä, puistikoita ja muuta.

   Jos enemmän olisi ollut aikaa niin olis voinut kierrellä vähän pidemmälle, nyt tietty museossa vietetyt tunnit vei aika paljon aikaa kaupungin kiertelyltä vaikka koko museota ei käytykään läpi. Etenkin olis kiinnostanut verikirkko ja sitten olis ollut mukavaa löytää paikallinen ruokakauppa, niissä on aina niin kiva pyöriä!

   Poista
 2. Moi Aini, kiva kun oot taas blogosfäärissä! Tänä leväänä tuntuu kaikkien tie vievän Pietariin ;-). (Mä meen sit syyskuussa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee:) Kiva olla takas, ehkä taas aikaa alkaa löytyä tähänkin hommaan, mulla on oikeesti ollut niin helvetillinen talvi ja kevät että en pääosin edes tajua mitä olen viimeisen puolenvuoden aikana tehnyt.. Ei kovin tervettä mutta onneksi nyt tulee tämä opintovapaa tähän väliin niin saa vähän hengähtää.

   Tiiätkö että oikein odotan jo syksyä kun voin vaikka koko päiväksi mennä kirjastoon lueskelemaan tai museoon istumaan tai osallistua kivoihin seminaareihin jne. Tähän mennessä se on ollut sitä että juoksen kesken päivän hikipäässä luennolle, takaisin töihintulomatkalla ahmin jotain sämpylää, en saa unta, naama on täynnä stressinäppyjä ja voin koko ajan huonosti. Ei sitä kovin kauan olis jaksanut noin..

   Risteily oli muuten siinäkin mielessä aika erilainen kuin ruotsinristeilyt, että ainakaan tuolloin kun me oltiin, ei ihmiset ryypänneet laivalla vaan melkein kaikilla tuntui olevan tavoitteena se Pietarin näkeminen:) Meetkö muuten risteilylle vai pidemmäksi aikaa? Me mietittiin että jos olis oltu yksi yö mutta päädyttiin nyt tälle päivä Pietarissa- linjalle kuitenkin.

   Poista
 3. Hmm, mä harkitsen tällä hetkellä vahvasti Eremitaasin skippaamista.. Saan varmaan turpaan tällä kommentilla. xD Jotenkin ei jaksaisi katsella kullattuja huoneita toisensa perään, vaan enemmän nähdä sitä itse kaupunkia. Mutta kattoo nyt, viikonlopuksi ei oo luvattu kovin hyvää säätä, niin ehkä pitäisi olla sisätiloissa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee:D

   Mutta en mä kyllä välttämättä suositteliskaan Eremitaasia jos enemmän haluaa nähdä kaupunkia, nimittäin jos sinne menee niin ei sitä paljon muuta ehdi, varsinkin jos on jonoa ja muuta. Mua tietty toi museo nimenomaan kiinnosti niin siks mentiin sinne, mutta ei mekään siellä ehditty lopulta kovin paljon kiertää kun haluttiin nähdä muutakin:) Se yks päivä on kuitenkin niin lyhyt aika että oikeesti jos kiinnostaa enempi se kaupunki niin sit kannattaa vaan kierrellä siellä ja tosiaan skipata koko museo. Musta tuntuu et toi alue (Eremitaasi-Iisakin kirkko) oli vähän semmonen "turistialue", et jotain jännempää löytyis sitten pari korttelia poispäin sieltä..

   Poista