5/30/2012

// mi chiamo aini

Käyn parhaillani italian alkeiskurssia, ihana kieli joskin vähän kimurantti, menee artikkelit ja verbintaivutukset ihan ristiin ja rastiin, mutta jospa tuolla räpätyksellä edes selviäisi turistina maassa:)

Muuten tuntuukin siltä kuin eläisin jossain "välitilassa", ei vieläkään ole tullut päätöksiä saanko opintovapaalleni rahallista tukea, jännittää jo ihan kamalasti enkä pysty keskittymään oikein mihinkään. Minä, joka aina harkitsen ja petaan kaikki asiat mahdollisimman valmiiksi ennenkuin uskallan tehdä mitään, olen ihan totaalisen hermona, melkein siinä määrin että jo vähän naurattaakin.. mutta aika vähän. AAAAAAhistaaaaaaaa!

Mutta Santa Maria Novella on ihana. Viimeksi kun käytiin kirkon puolella, Masaccion Trinitaa konservoitiin. Olisin voinut tuijottaa sitä vaikka kuinka kauan, vaan aika rajun näköistä kun konservaattori raaputti veitsellä maalipintaa pois! Viereisessä "vihreässä luostarissa" on todella huonokuntoisia freskoja, muun muassa Paolo Uccellon, joista todella iso osa oli jo rapissut alas. Niitäkin ilmeisesti kunnostettiin, siellä oli rakennustelineitä pystytettynä ja osa freskoista oli peitetty. Luostarin espanjalainen kappeli oli ilmeisesti jo korjattu, Andrea da Bonaiuoton freskot suorastaan hohtivat kaikissa sateenkaaren väreissä.

Viime reissulla käytiin taas hieraisemassa Il Porcellinon nenää, viime kesän hieraisu toi meidät sinne puolen vuoden päästä uudelleen. Toivotaan että siinä on edelleen taikaa!

Ci vediamo!

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Italian opiskelu on varmasti mielenkiintoista ja antoisaa. Olisi kiva osata italiaa tai espanjaa, mutta tällä aikataululla ja jaksamisella en varmasti pystyisi opiskelemaan. Mitään ei jäisi päähän. x) Espanjan alkeiskurssit joskus kävin, mutta niillä osaa tilata lähinnä kaksi olutta. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan jatkaa tätä Italiaa vielä alkeiskurssia vähän pidemmälle ja sitten tekis mieli opiskella myös Ranskaa ja palautella sen mieleen vähän paremmin. Sepä se ongelma elämässä on kun pitää tuhlata aikansa niinkin tyhmään asiaan kuin työssäkäyntiin:D

   Poista
 2. Kyllä kaikki järjestyy ja ihan mahtavaa, että uskalsit repäistä :) Mä tosin jäin siihen käsitykseen, että olit ihan totaalisesti irtisanonut itsesi, mutta onneksi on olemassa esim. juuri tuo opintovapaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo opintovapaa tämä on virallisesti, 20 kuukautta kaikkinensa:) Asuntovelkaisen on vaikeeta repäistä totaalisesti..

   Poista