3/11/2012

kaunis Verona!


Veronassa oltiin myös kolme päivää. Saavuttiin kaupunkiin tiistai-iltana ja Firenzeen lähdettiin perjantaina. Verona on todella pikkuinen kaupunki, tai se vanha kaupunki siis, joka muun muassa kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Veronassa on suurinpiirtein samanverran asukkaita kuin Tampereella, eli aika pieni paikka.

Veronassa oli aika näppärä Verona Card, joka maksoi 2 päivältä 15 euroa / henkilö ja sillä pääsi kaikkiin suurimpiin nähtävyyksiin. Todella näppärä! Vaikka ei ihan kaikissa ennätetty käydä, tuli yhdelle nähtävyydelle keskimäärin hintaa 1,60 euroa, not bad! Verona oli muutenkin edullisempi kuin esim. Venetsia ja Firenze ruokien ja muun suhteen.

Veronassa nähtiin siis myös paljon ja varsinkin näköalat muun muassa Torre dei Lambertista (kellotorni) ja Teatrolta yli kaupungin ja Adige -joelle oli huikeat. Siellä oli myös 3 päivää niin kaunis ilma ettei parempaa olis voinut toivoakaan.

Matkalla olis ollut niin lähellä Padova ja Scrovegni- kappelin Giotton freskot mutta tällä kertaa ei sinne ehditty. Ja vinkkinä, jos junailee pitkin Italiaa, kannattaa tarkistaa päivittäiset junayhteydet ennakolta. Veronasta esimerkiksi ei mennytkään kuin yksi juna Firenzeen, aamulla klo 9.00 kun itse oltiin kaikessa rauhassa tallusteltu asemalle klo 9.20:D Oli aika vinkeä tilanne lippukassalla kysyä että monelta lähtee seuraava juna Firenzeen ja kuulla vastaukseksi että "huomenna" :D Onneksi kuitenkin vaihdolla päästiin Firenzeen, ainoa mikä otti vähän osumaa oli matkabudjetti, Firenzen lippu olisi maksanut n 30 euroa ja kiertoreitti 70 euroa..

2 kommenttia:

  1. oi ihanaa! tule kaipuu kaukomaille ja ennen kaikkea kesään! sulais jo lumi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii mullekin tulee kaukokaipuu, tuli heti kun päästiin takas kotiin.. Ja kesä, tulispa se jo!

      Poista