10/13/2012

// tehokas aamu

Tein kurpitsa-sitruunamarmeladia tällä ohjeella. Lopullisesta mausta en osaa vielä sanoa mitään, mutta ainakin maistellessa maistui hyvälle. Ja mikäs nyt on tykätessä kun messissä on kurpitsaa, sitruunaa, sokeria ja voita! Aika työläs tosin oli, pari tuntia tässä vierähti mutta eipä tämä päivä vielä siltikään kovin pitkällä ole. Oma kurpitsa oli sen verran pieni (600 g) että jouduin vähän pienentämään määriä. Pieni mokakin tuli, vettä tuli vähän liikaa, mutta keitin seosta lopulta aika kauan jotta vettä haihtui vähän.

Ja siemenet otin tietenkin myös talteen, täytyy putsata, kuivata ja paahtaa niin voi käyttää esimerkiksi salaattien päälle.

4 kommenttia:

 1. Nam nam nam, marmeladi kuulostaa hyvältä! :)Oliko ihan itse kasvatettu kurpitsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvää (tosin vähän liian löysää kun sitä vettä lurahti:D) Oli oman parvekkeen satoa, monta kurpitsan alkua yritti lähteä kasvamaan mutta tuo ainoana lopulta kasvoi (koira talloi pari ja osa vaan kuihtui muuten).
   Ja siemenetkin maistui paahdettuna vuohenjuustosalaatin päällä!

   Poista
 2. Roimat pisteet kyllä itse kasvattamisesta ja hillojen tekemisestä. Minä en saa aikaiseksi mitään, vaikka monesti on chilit, basilikat jne. kiinnostaneet. Viherpeukalo ei kuulu kämmeneeni. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei se kaikille, eikä mullakaan oikeesti kaikki kasva, toihan on semmonen kasvi et moni sitä kasvattelee esim. kompostissa ja siellä se saa rehottaa yksinään :D

   Poista